Workshops

De keuze is reuze. Deelnemers kunnen kiezen uit een breed en divers aanbod. Voor inspiratie en tips voor jou, je team of de hele organisatie. Laagdrempelig, interactief en praktisch toepasbaar bij jou op de werkvloer.

Klik op de pictogrammen voor meer info over de workshops.

Spanning &

stress te lijf

Meditatieproeverij

Zin in

werk

Balans

werk-privé

Invloed op je

eigen vitaliteit

HR en

werkplezier

Yoga

van nu

Een plezierig

brein

Kookworkshop: vul je batterij met de juiste brandstof

Invloed leiderschap

op bevlogenheid

medewerkers

Creativiteit

op het werk

Spanning & stress te lijf

Mark van Bruggen

Je wordt afgesneden tijdens het autorijden of op straat aan de kant geduwd en je hebt de neiging de ander iets terug te doen. Je voelt je in een gesprek aangevallen en je gaat je verdedigen. Je wordt niet gehoord en je trekt je eigen plan. Allemaal natuurlijke reacties vanuit spanning en/of stress, maar wie heeft hier de regie?

Het woord re-actie zegt het al. Je reageert op wat er in je omgeving gebeurt, maar dat was niet je doel, je plan. Het was een spontane reactie op het gedrag van de ander, je deed het voordat je er erg in had, je stond zelf niet aan het stuur. We zeggen dan vaak: “ja zo ben ik nu eenmaal” Grote kans dat je je aangevallen of gekleineerd voelde en grote kans dat jij uit ‘overleving’ ging aanvallen of vluchten. Maar er was helemaal geen levensbedreigende situatie! Hoe kan dat nou? Hoe pak je de regie weer terug?

Bij het automatisch reageren zit geen keuzevrijheid. Ontdek hoe meer vrijheid en plezier je ervaart wanneer je zelf kan kiezen hoe je reageert. Stap in die cirkel van invloed!

Een tak die niet buigt met de wind, zal breken. 

– Mark van Bruggen

Meditatieproeverij

Marja Ruijterman

Marja begon op haar drieëndertigste met mediteren. Meteen drie kwartier en dat is heel erg lang voor een beginner. Ze keek (stiekem) constant op haar horloge of het nog niet om was. Ze was onrustig in haar hoofd en had spijt dat ze gegaan was. Toch bleef ze gaan omdat de lessen haar ook mooie ervaringen opleverden.

Herken je dit? Of wil je het wel eens proberen, omdat het je op de één of andere manier aantrekt?

Doe dan mee met de meditatie-proeverij van Marja. De naam zegt het al: je gaat proeven van meditatie. Maar dan niet van één soort, maar van verschillende meditatievormen.

– Marja Ruijterman

– Marga Janse

– Margret Rensink

Zin in werk

Margret Rensink & Marga Janse

Dagelijks ben je druk bezig op je werk. Soms heb je meer zin, meer werkplezier, dan op een ander moment. Waarschijnlijk denk je dat dat erbij hoort, want niet al het werk is leuk. En dat klopt ook. Werk kan nooit alleen maar leuk zijn. Maar je kunt je werkplezier wel vergroten door te werken aan wat je energie geeft in werk, wat past bij wat jij belangrijk vindt en wat jou geluksmomenten oplevert.

Werk en privé in balans

Ernst Oosterbosch

Voor Iedereen die zichzelf de vraag durft te stellen: ‘Wat vindt ik nou eigenlijk echt belangrijk?’ 

Werk en privé in balans houden is een uitdaging voor veel mensen. Je hebt mooi werk, maar het slokt veel energie op. Zoveel zelfs dat je privésituatie eronder lijdt.

Je wil het wel anders, maar het lukt je simpelweg niet. Want hoe hou je dan je klanten tevreden? Hoe krijg je je werk af als je minder overwerkt? En hoe krijg je ooit je mailbox leeg als je in het weekend geen e-mail meer leest?

Herken je dit?
Dan wordt het misschien tijd om hier eens bewust bij stil te staan en keuzes te maken. Want waarschijnlijk moppert je partner al een tijdje. Vragen je kinderen om echte aandacht of schiet tijd voor sporten, vrienden of hobby’s erbij in. En daar word jij niet gelukkiger van.
Dan is deze workshop een goed begin van een nieuwe balans.

– Ernst Oosterbosch

 

“Het omgekeerde van ongemak, stress, angst, irritatie of zelfs depressie is niet geluk maar Vitaliteit.”

– Dirk Keuning

Invloed op eigen vitaliteit

DIRK KEUNING

Dirk de Wachter vertelt erover. ‘Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn, is de ziekte van deze tijd’. Het is niet het geluk wat de tegenhanger is van ongeluk, maar de veerkracht om met ongemak en tegenslag om te gaan. Dat wordt bepaald door je vitaliteit!        

 Je vitaliteit beïnvloeden kan alleen wanneer jij weet wat de belangrijkste pijlers voor vitaliteit zijn, wanneer jij zelf kiest wat voor jou belangrijk is en natuurlijk wanneer je voor jouw vitaliteit in beweging wilt komen.

Hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe weet je wat daadwerkelijk in jouw situatie een start kan zijn om je vitaliteit te vergroten of blijvend te onderhouden. Met ons vitaliteitsmodel vergroot je jouw invloed op Vitaliteit.

 

Werkplezier uitstralen is werkplezier halen

Corinne Bloemhard –

HR en werkplezier

Corinne Bloemhard

Het zou geweldig zijn als alle medewerkers én managers in jouw organisatie net zo bevlogen zijn over werkplezier als jij. Toch?
De werkelijkheid is waarschijnlijk iets minder rooskleurig. En dan heb je als gedreven HR-professional nog flink wat werk te doen. En misschien heb je al het nodige gedaan en ben je daar trots op.

In deze workshop ga je met andere HR-professionals aan de slag met vragen als: “Wat is werkplezier in mijn organisatie?” en “Wat kan ik doen  om dit te bevorderen?”,

We doen dat op een praktische, creatieve manier, die je geheid op ideeën brengt en inspireert. Zodat je het verschil kan maken in jouw organisatie.

Yoga van Nu

Noële Ruitenberg

Iedereen wordt een beetje duf van lang voorovergebogen achter een beeldscherm zitten. De borstkas deukt in. Het hoofd wordt zwaarder. Het humeur daalt. Weg plezier.

Gelukkig is er hoop; in deze workshop maak je je enkele simpele tegenbewegingen eigen. Je leert gericht uit te deuken en jezelf zo uit te lijnen dat energie blijft stromen. Dit herstelt de ruimte diep in je lijf en zorgt dat je weer voelt  hoe het is om vrij en creatief te zijn: heel plezierig! Voor deze ‘yoga van nu’ hoef je niet naar een bewierookte yogastudio met kaarsjes en esoterische muziek, het kan gewoon op de werkplek.

– Noële Ruitenberg

Het verschil tussen moeten en mogen is autonomie en zelf kunnen kiezen … daar komen heel andere breinstofjes vrij … 

– Monique & Hulda

Een plezierig brein

Hulda Möller & Monique de Boer

Je hebt meer invloed op je werkplezier dan je denkt! Bij plezier komt dopamine vrij. Een echte breinbeloning die er ook nog eens voor zorgt dat het gemakkelijker wordt om nog meer plezier in je werk te ervaren! En het mooie is, je kan zelf als het ware de dopaminekraan openzetten. ‘Moeten’ zorgt ervoor dat je invloed wordt beperkt, de aanmaak van dopamine stokt. ‘Mogen’ zorgt er juist voor dat dopamine stroomt. Je kiest zelf en pakt daarmee autonomie. In deze workshop ga je onderzoeken wat je zelf kan doen om dopamine te laten stromen. Ook krijg je meer achtergrond over de werking van dit mooie stofje voor jouw werkplezier!

 – Dennis Vork

De invloed van leiderschap op bevlogenheid van medewerkers

DENNIS VORK

Bevlogen medewerkers beschikken over veel energie, voelen zich fit en kunnen lang en onvermoeibaar doorwerken. Een bevlogen medewerker is bereid om energie in het werk te steken, is betrokken bij het werk en de organisatie, houdt vol bij problemen en gaat op een plezierige wijze op in het werk. Met productief en gezond werk tot gevolg. Welke organisatie wil dat nou niet?

Creativiteit op het werk

SASKIA PAULISSEN

Steeds hetzelfde weggetje, van A naar B en weer terug. Het lukt je zelfs met je ogen dicht. Lekker inspirerend. Niet echt. Wel veilig, maar veilig is niet creatief. Dus, weg met die routine. Stap in een nieuwe wereld waarin faut goet is, je buiten de lijntjes mag kleuren en waarin een bel een kopje is, totdat het klingelt. Creatief denken is jezelf bevrijden uit vastgeroeste denkpatronen. Wat het je brengt? Het brengt leven. Beweging. Energie. Een nieuwe kant van jezelf.

Durf het. Doe het en bedenk: creativiteit is geen gave, het is een keuze!

Alle vrijheid hebben om te doen wat goed voelt.
Energie!

– Saskia Paulissen

 – KRISTA  BOOTS

KOOKWORKSHOP: VUL JE BATTERIJ MET DE JUISTE BRANDSTOF

KRISTA BOOTS

Druk, druk, druk. Dat is op zichzelf al iets om even bij stil te staan. Maar dan ook nog de belangrijkste bron van jouw energie verwaarlozen? Je voeding! Hoe kun je de juiste aandacht besteden aan dat wat je binnen krijgt. Dus niet alleen denken aan snel even wat naar binnen happen. Nee, hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van je voeding optimaal is. Het lijkt allemaal misschien heel ingewikkeld om daar op te letten, maar dat valt reuze mee. Je voeding is de basis van je energie en hoe je daar op kunt letten is simpeler dan je denkt. Zorg dat je batterij de hele dag voldoende opgeladen blijft. Daarmee voorkom je vermoeidheid aan het einde van de dag en op de langere duur een gebrek aan de nodige bouwstenen.