Maandag 5 juli 2021 (onder voorbehoud van Corona)

de nieuwe stad amersfoort

Workshops

De keuze is reuze.
We verzorgen 13 workshops: een breed en divers aanbod. Tijdens de dag kun je er 4 volgen.

Voor inspiratie en tips voor jou, je team of de hele organisatie. Laagdrempelig, interactief en praktisch toepasbaar bij jou op de werkvloer.

NB: dit programma staat voor 80%. Het kan dus nog een beetje veranderen.

Klik op de pictogrammen voor meer info over de workshops.

Zakelijk

flirten

Spanning &

stress te lijf

Ambassadeur

van werkplezier

Humor

werkt

Zin in

werk

Balans

werk-privé

Mindful in

communicatie

HR en

werkplezier

Yoga

van nu

Een plezierig

brein

Werkplezier in

‘6 word stories’

Invloed leiderschap

op bevlogenheid

medewerkers

Creativiteit

op het werk

Alle vrijheid hebben om te doen wat goed voelt.
Energie!

– Saskia Paulissen

Zakelijk flirten

Saskia Paulissen

Elke goede werkrelatie start met een zakelijke flirt. Wie flirt gaat voor de klik. Als er een klik is, ontstaat vertrouwen en vanuit vertrouwen worden zaken je gegund. Tijdens de interactieve en speelse workshop doorloop je kort maar krachtig de drie flirtfases:
1. Flirtful zijn
2. Aandacht richten
3. Contact maken
Ontdek de positieve energie van de zakelijke flirt en verhoog je gunfactor voor nog meer zakelijk succes!

Spanning & stress te lijf

Mark van Bruggen

Je wordt afgesneden tijdens het autorijden of op straat aan de kant geduwd en je hebt de neiging de ander iets terug te doen. Je voelt je in een gesprek aangevallen en je gaat je verdedigen. Je wordt niet gehoord en je trekt je eigen plan. Allemaal natuurlijke reacties vanuit spanning en/of stress, maar wie heeft hier de regie?

Het woord re-actie zegt het al. Je reageert op wat er in je omgeving gebeurt, maar dat was niet je doel, je plan. Het was een spontane reactie op het gedrag van de ander, je deed het voordat je er erg in had, je stond zelf niet aan het stuur. We zeggen dan vaak: “ja zo ben ik nu eenmaal” Grote kans dat je je aangevallen of gekleineerd voelde en grote kans dat jij uit ‘overleving’ ging aanvallen of vluchten. Maar er was helemaal geen levensbedreigende situatie! Hoe kan dat nou? Hoe pak je de regie weer terug?

Bij het automatisch reageren zit geen keuzevrijheid. Ontdek hoe meer vrijheid en plezier je ervaart wanneer je zelf kan kiezen hoe je reageert. Stap in die cirkel van invloed!

Een tak die niet buigt met de wind, zal breken. 

– Mark van Bruggen

“Werkplezier: als je samen met anderen iets nieuws maakt”

– Ruth Keuning

Ambassadeur van werkplezier

Ruth Keuning

Heb jij een visie die je graag wil delen met je collega’s? Wil je graag op pad om gelijkgestemden te vinden, het vuur bij anderen aan te wakkeren en je samen sterk maken voor meer werkplezier in jouw organisatie? Dan ben je waarschijnlijk een idealist die werkt en leeft vanuit een diep gevoeld ideaal. Als idealist kun je met je aanpak en energie nogal eens vastlopen. Soms ga je er te hard tegen aan, loop je te ver voor de troepen vooruit, bots je met het systeem of tegen de onverschilligheid van je leidinggevende of collega’s. Deze workshop gaat over de verschillende manieren waarop je, onafhankelijk van je plek of functie in de organisatie, een bevlogen ambassadeur van het werkplezier kan zijn. Zonder je uit te putten en altijd samen met anderen.

Ticket Werkplezierfestival: €153 (ex btw)
Early bird: €138 (ex btw).

Van elk ticket doneren wij €4 aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Humor werkt

Adrie Pinxten

Zou het niet fijn zijn als…

  • Je bij het eerste moment met een nieuw contact in plaats van formeel, juist spontaan en charmant bent?
  • De saaie vergaderingen in elk geval verrassend starten?
  • Er bij een brainstorm werkelijk een stroom van ideeën ontstaat?

Dat kan wanneer je het geloof hebt dat je humor kan toevoegen aan je werk.
Met een open blik, zelfspot en door af te wijken van het vertrouwde patroon zorg je voor beter contact, meer ontspanning en ideeën.

Durf jij verrassend te zijn?

– Adrie Pinxten

– Marga Janse

– Margret Rensink

Zin in werk

Margret Rensink & Marga Janse

Dagelijks ben je druk bezig op je werk. Soms heb je meer zin, meer werkplezier, dan op een ander moment. Waarschijnlijk denk je dat dat erbij hoort, want niet al het werk is leuk. En dat klopt ook. Werk kan nooit alleen maar leuk zijn. Maar je kunt je werkplezier wel vergroten door te werken aan wat je energie geeft in werk, wat past bij wat jij belangrijk vindt en wat jou geluksmomenten oplevert.

Werk en privé in balans

Ernst Oosterbosch

Voor iedereen die zichzelf de vraag durft te stellen:
‘Wat vind ik nou eigenlijk écht belangrijk?’

Werk en privé in balans houden is een uitdaging voor veel mensen. Je hebt mooi werk, maar het slokt veel energie op. Zoveel zelfs dat je privésituatie eronder lijdt.

Je wil het wel anders, maar het lukt je simpelweg niet. Want hoe hou je dan je klanten tevreden? Hoe krijg je je werk af als je minder overwerkt? En hoe krijg je ooit je mailbox leeg als je in het weekend geen e-mail meer leest?

Herken je dit?
Dan wordt het misschien tijd om hier eens bewust bij stil te staan en keuzes te maken. Want waarschijnlijk moppert je partner al een tijdje. Vragen je kinderen om echte aandacht of schiet tijd voor sporten, vrienden of hobby’s erbij in. En daar word jij niet gelukkiger van.
Dan is deze workshop een goed begin van een nieuwe balans.

– Ernst Oosterbosch

 

“Aandachtig aanwezig; dan komt de communicatie vanzelf”

– Dirk Keuning

Mindful in communicatie

DIRK KEUNING

Hoezo, communicatie ingewikkeld en stressvol? In deze workshop ervaar je hoe mindful communiceren kan bijdragen aan plezier op de werkvloer. Dirk neemt je mee in de eenvoud en simpelheid van het contact en hoe we met luchtigheid en respect naar eigen en andermans communicatie kunnen kijken. Maar vooral ook hoe we onze eigen communicatie met oprechte aandacht kunnen gebruiken om irritatie en stress te voorkomen of hoe we het plezier in de communicatie kunnen houden of terug kunnen krijgen.

Werkplezier uitstralen is werkplezier halen

Corinne Bloemhard –

HR en werkplezier

Corinne Bloemhard

Het zou geweldig zijn als alle medewerkers én managers in jouw organisatie net zo bevlogen zijn over werkplezier als jij. Toch?
De werkelijkheid is waarschijnlijk iets minder rooskleurig. En dan heb je als gedreven HR-professional nog flink wat werk te doen. En misschien heb je al het nodige gedaan en ben je daar trots op.

In deze workshop ga je met andere HR-professionals aan de slag met vragen als: “Wat is werkplezier in mijn organisatie?” en “Wat kan ik doen  om dit te bevorderen?”,

We doen dat op een praktische, creatieve manier, die je geheid op ideeën brengt en inspireert. Zodat je vanaf 5 juli 2020 kunt beginnen ‘het verschil te maken’ in jouw organisatie

Ticket Werkplezierfestival: €153 (ex btw)
Early bird: €138 (ex btw).

Van elk ticket doneren wij €4 aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Yoga van Nu

Noële Ruitenberg

Iedereen wordt een beetje duf van lang voorovergebogen achter een beeldscherm zitten. De borstkas deukt in. Het hoofd wordt zwaarder. Het humeur daalt. Weg plezier.

Gelukkig is er hoop; in deze workshop maak je je enkele simpele tegenbewegingen eigen. Je leert gericht uit te deuken en jezelf zo uit te lijnen dat energie blijft stromen. Dit herstelt de ruimte diep in je lijf en zorgt dat je weer voelt  hoe het is om vrij en creatief te zijn: heel plezierig! Voor deze ‘yoga van nu’ hoef je niet naar een bewierookte yogastudio met kaarsjes en esoterische muziek, het kan gewoon op de werkplek.

– Noële Ruitenberg

Het verschil tussen moeten en mogen is autonomie en zelf kunnen kiezen … daar komen heel andere breinstofjes vrij … 

– Monique & Hulda

Een plezierig brein

Hulda Möller & Monique de Boer

Je hebt meer invloed op je werkplezier dan je denkt! Bij plezier komt dopamine vrij. Een echte breinbeloning die er ook nog eens voor zorgt dat het gemakkelijker wordt om nog meer plezier in je werk te ervaren! En het mooie is, je kan zelf als het ware de dopaminekraan openzetten. ‘Moeten’ zorgt ervoor dat je invloed wordt beperkt, de aanmaak van dopamine stokt. ‘Mogen’ zorgt er juist voor dat dopamine stroomt. Je kiest zelf en pakt daarmee autonomie. In deze workshop ga je onderzoeken wat je zelf kan doen om  dopamine te laten stromen. Ook krijg je meer achtergrond over de werking van dit mooie stofje voor jouw werkplezier!

Werkplezier in ‘six word stories’

Lotty Rothuizen

Een lang verhaal kan je koud laten, terwijl een enkel woord allesomvattend kan zijn. Dat zijn de woorden die ‘raken’.

Vaak zijn het ook woorden waar iedereen zijn eigen verhaal bij heeft. Zodra je het woord leest, gaat er een kast met associaties open. Herinneringen, beelden, gebeurtenissen… Razendsnel worden verschillende dingen met elkaar in verband gebracht. En met die associaties komen vanzelf de emoties mee. De emotie die voor jou gekoppeld is aan een paar woordjes.

In deze workshop leer je hoe je kort, krachtig én origineel een verhaal (over werkplezier) kunt vertellen: six word stories.

– Lotty Rothuizen

 – Dennis Vork

De invloed van leiderschap op bevlogenheid van medewerkers

DENNIS VORK

Bevlogen medewerkers beschikken over veel energie, voelen zich fit en kunnen lang en onvermoeibaar doorwerken. Een bevlogen medewerker is bereid om energie in het werk te steken, is betrokken bij het werk en de organisatie, houdt vol bij problemen en gaat op een plezierige wijze op in het werk. Met productief en gezond werk tot gevolg. Welke organisatie wil dat nou niet?

Creativiteit op het werk

SASKIA PAULISSEN

Steeds hetzelfde weggetje, van A naar B en weer terug. Het lukt je zelfs met je ogen dicht. Lekker inspirerend. Niet echt. Wel veilig, maar veilig is niet creatief. Dus, weg met die routine. Stap in een nieuwe wereld waarin faut goet is, je buiten de lijntjes mag kleuren en waarin een bel een kopje is, totdat het klingelt. Creatief denken is jezelf bevrijden uit vastgeroeste denkpatronen. Wat het je brengt? Het brengt leven. Beweging. Energie. Een nieuwe kant van jezelf.

Durf het. Doe het en bedenk: creativiteit is geen gave, het is een keuze!

Alle vrijheid hebben om te doen wat goed voelt.
Energie!

– Saskia Paulissen

Ticket Werkplezierfestival: €153 (ex btw)
Early bird: €138 (ex btw).

Van elk ticket doneren wij €4 aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly