Workshop: WERK EN PRIVÉ IN BALANS

– Ernst Oosterbosch

trainer / coach

Voor iedereen die zich de vraag durft te stellen
‘Wat vind ik nou eigenlijk écht belangrijk?’

Werk en privé in balans houden is een uitdaging voor veel mensen. Je hebt mooi werk, maar het slokt veel energie op. Zoveel zelfs dat je privésituatie eronder lijdt.

Je wil het wel anders, maar het lukt je simpelweg niet. Want hoe hou je dan je klanten tevreden? Hoe krijg je je werk af als je minder overwerkt? En hoe krijg je ooit je mailbox leeg als je in het weekend geen e-mail meer leest?

Herken je dit?
Dan wordt het misschien tijd om hier eens bewust bij stil te staan en keuzes te maken. Want waarschijnlijk moppert je partner al een tijdje. Vragen je kinderen om echte aandacht of schiet tijd voor sporten, vrienden of hobby’s erbij in. En daar word jij niet gelukkiger van.

Inhoud

In deze workshop krijg je zicht op de verschillende levensgebieden. Elk levensgebied heeft een bepaalde belangrijkheid in jouw leven. Vanuit een combinatie van verplichtingen, wensen en behoeften geef jij invulling aan jouw leven en jouw levensgebieden. Maar soms ontstaat er in ‘de waan van de dag’ een disbalans tussen wat je ‘wil’ en wat je ‘moet’. Als je focus vooral op één levensgebied ligt, dan verdwijnt een ander belangrijk levensgebied soms onbewust uit beeld.

Als je levensgebieden niet helemaal in balans zijn, dan leidt dat ook vaak tot een disbalans tussen werk en privé.

Aanpak

Een nieuwe balans begint –uiteraard- bij jezelf. Met inzicht in hoe het was en hoe je het wil. Om vervolgens bewuste keuzes te maken en deze om te zetten in concrete acties. Gericht op wat voor jou écht belangrijk is in werk en privé.
Dus dit is hoe we het gaan aanpakken: je gaat bij jezelf op zoek naar hoe het nu is en hoe je het wil. Daarnaast laat je je inspireren door de ervaringen van andere deelnemers (en wie weet inspireer jij hen 🙂 ).

Resultaat
Na deze workshop heb je een globaal beeld van jouw levensgebieden en hoe die zich tot elkaar verhouden. En Ernst zet je aan tot het bedenken van een persoonlijk actie om meer balans te krijgen.