Workshop: SPANNING & STRESS TE LIJF

– Mark van Bruggen

trainer / coach

Je wordt afgesneden tijdens het autorijden of op straat aan de kant geduwd en je hebt de neiging de ander iets terug te doen. Je voelt je in een gesprek aangevallen en je gaat je verdedigen. Je wordt niet gehoord en je trekt je eigen plan. Allemaal natuurlijke reacties vanuit spanning en/of stress, maar wie heeft hier de regie?

Het woord re-actie zegt het al. Je reageert op wat er in je omgeving gebeurt, maar dat was niet je doel, je plan. Het was een spontane reactie op het gedrag van de ander, je deed het voordat je er erg in had, je stond zelf niet aan het stuur. We zeggen dan vaak: “ja zo ben ik nu eenmaal” Grote kans dat je je aangevallen of gekleineerd voelde en grote kans dat jij uit ‘overleving’ ging aanvallen of vluchten. Maar er was helemaal geen levensbedreigende situatie! Hoe kan dat nou? Hoe pak je de regie weer terug?

Bij het automatisch reageren zit geen keuzevrijheid. Ontdek hoe meer vrijheid en plezier je ervaart wanneer je zelf kan kiezen hoe je reageert. Stap in die cirkel van invloed voor minder stress en spanning!

Korte inhoud
In de workshop spanning en stress te lijf zoom je in op je fysieke en mentale reacties, die optreden wanneer jij je ongemakkelijk of onveilig voelt. Je krijgt tools aangeboden om die reacties te beïnvloeden om daarmee ook in spanningsvolle situaties de regie te houden of terug nemen.

Aanpak
Er wordt een kort theoretisch kader geschetst. Maar voordat je het weet ben je al met Mark aan de slag, op de been en in de re-actie. Mark laat zien wat je met je houding, spierspanning, ademhaling en beïnvloeden van gedachten allemaal kan bereiken. Hij vertelt dit levendig, gebruikt voorbeelden uit zijn eigen praktijk en daagt je op een luchtige manier uit om in de workshop deze technieken meteen uit te proberen.       

Resultaat
Direct na afloop ervaar je een boost aan energie. Het is net alsof je net een supergezonde smoothie op hebt of net uit de rivier komt na een frisse duik in het water.|
Bovendien zal je na de workshop merken dat je gedrag makkelijker bewust kan beïnvloeden om sneller en prettiger je doel te bereiken. Je werkplezier wordt groter.