Workshop: MINDFUL IN COMMUNICATIE

– Dirk Keuning

trainer / coach

Hoezo, communicatie ingewikkeld en stressvol? In deze workshop ervaar je hoe mindful communiceren kan bijdragen aan plezier op de werkvloer. Dirk neemt je mee in de eenvoud en simpelheid van het contact en hoe we met luchtigheid en respect naar eigen en andermans communicatie kunnen kijken. We merken dat we dan gemakkelijker en zonder schaamte ook kunnen lachen om ons eigen ongemak.
Mindful in contact gaan geeft wederzijdse aandacht. Soms luisteren we in een gesprek vooral naar onszelf. Daar is niks mis mee zolang we ook maar weer over kunnen schakelen naar de ander! Je zult versteld staan wanneer je minder naar jezelf luistert en meer de aandacht op de ander richt. De ander zal als vanzelf ook in jouw verhaal geïnteresseerd raken.
En oprechte aandacht voor de ander is makkelijker dan je denkt. Wanneer je door de nuances heen kijkt, lijken we ook echt heel veel op elkaar. Zoals een bekende Maja groet luidt: “Ik ben een andere jij”.

Inhoud
De invloed van opmerkzaamheid en mindful aanwezig zijn in de communicatie. En hoe kun je opmerkzaamheid, vooraf en tijdens je contact, rechtstreeks beïnvloeden

Aanpak

Na een hele korte kennismaking starten we gelijk met een uitdagende oefening. Je merkt hoe je in één minuut tien punten IQ dommer wordt en veel energie kwijt bent. Daar blijven we niet. Dat lossen we gelijk weer met elkaar op. Je krijgt een korte logische uitleg over hoe dit werkt en hoe dit effect van vermoeidheid in een gesprek ook op kan treden. Natuurlijk laten we je in een tweede oefening ervaren hoe je optimaal gebruik kan maken van je denkvermogen en je jouw energieniveau weer kunt verhogen. Een tweede oefening is gebaseerd op de principes van mindfulness. Met technieken uit deze oefening kun je gelijk in de workshop gaan experimenteren. Natuurlijk kan dat gelijk ook tijdens je spontane ontmoetingen later op de dag tijdens het festival. Wanneer je één of twee technieken in de praktijk toe past, zal je al snel merken dat dit een positief effect heeft op jouw communicatie.

Resultaat
Na deze workshop heb je drie basistechnieken die je in de praktijk kunt uitproberen. Je merkt dat je aanwezigheid en opmerkzaamheid in de communicatie, ook in de wat spannende situaties, gelijk toeneemt. Je voelt je meer ontspannen en ervaart meer plezier tijdens je contact met de ander.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly