Workshop: MEDITATIEPROEVERIJ

– Marja Ruijterman

trainer / coach

Marja begon op haar drieëndertigste met mediteren. Meteen drie kwartier en dat is heel erg lang voor een beginner. Ze keek (stiekem) constant op haar horloge of het nog niet om was. Ze was onrustig in haar hoofd en had spijt dat ze gegaan was. Toch bleef ze gaan omdat de lessen haar ook mooie ervaringen opleverden.

Herken je dit? Of wil je het wel eens proberen, omdat het je op de één of andere manier aantrekt?

Doe dan mee met de meditatie-proeverij van Marja. De naam zegt het al: je gaat proeven van meditatie. Maar dan niet van één soort, maar van verschillende meditatievormen.

Korte inhoud
Er zijn misschien wel duizenden soorten meditaties. Marja laat je kennis maken met verschillende soorten 5-minuten-meditaties om te ervaren wat bij je past. Zou de chocolameditatie iets voor je zijn? Of toch liever de voetbalmeditatie of de voelmeditatie?

Aanpak
Sowieso zijn ze allemaal laagdrempelig en om te doen. De ene spreekt je meer aan dan de ander. Hoe dan ook, door het te ervaren krijg je een goed beeld van wat meditatie is en wat het je kan opleveren.

Tussen de meditaties door worden kort ervaringen uitgewisseld. En dan weer dóór om de volgende meditatievorm te proeven.

Resultaat
Eerdere deelnemers aan de meditatie-proeverij waren enthousiast, werden er rustig van en er werd veel gelachen.

Doe ook mee en leer hoe je je gedachten rustig kunt krijgen. En wie weet welke positieve effecten het nog meer op je heeft, zeker als je het blijft doen.