MAAK VAN WERKPLEZIER GEEN ‘HEILIG MOETEN’

Ja, wij zijn van het werkplezier. Want dat geeft energie, maakt blij en heeft allerlei zakelijke voordelen.

Toch zijn wij géén aanhangers van de filosofie dat je werk altijd alléén maar leuk moet zijn. Want werk is nu eenmaal soms niet fijn. Laten we realistisch zijn en accepteren dat werken af en toe minder leuk of zelfs ronduit vervelend is.
Bovendien leg je jezelf wel héél veel druk op als je een continue ‘staat van werkplezier’ nastreeft. Niet te doen en dus een voedingsbodem voor tegenovergestelden van werkplezier: teleurstelling en frustratie.

En nog iets: je waardeert de leuke aspecten van je werk méér als de minder leuke dingen er ook mogen zijn. Zoals duisternis niet kan bestaan zonder licht, zo is werkplezier des te leuker als je ook ervaring hebt met minder plezierige werkaspecten.

Werkplezier is Balans 
De kunst is om gedurende langere periodes een goede balans te vinden tussen de plezierige aspecten en de minder leuke kanten van je werk. Als je gedurende periodes van weken/maanden voldoende voldoening en energie krijgt van je werk, dan is een rotklus op z’n tijd niet erg.
Dan is zelfs een paar dagen achter elkaar aan een vervelende klus werken geen ramp, mits je daarvóór en daarná voldoende werkplezier hebt (gehad). Zodat je ‘opgeladen’ aan de rotklus begint en daarna weer kunt ‘bijladen’.

Het is aan jou om pro-actief aan jouw balans te werken. Door bewuste keuzes te maken.
En in actie te komen zodra je merkt dat je langdurig en structureel te weinig werkplezier hebt.

Veel werkplezier!

"Meer inspiratie en tips"

Doe je werk met focus

Stretchen helpt je om stress te verminderen en te voorkomen. Het bevordert ook je energiecirculatie, je creativiteit en doorzettingsvermogen. Mooi toch?

Zet werkplezier op je to-do-lijst

Oefen invloed uit op minder plezierige werkdagen: zet ook een leuke werkklus op je to-do-lijst (hoge prioriteit). Of plan iets anders leuks. Wel doen hè!

Maak van werkplezier geen ‘heilig moeten’

Als je koste wat kost altijd werkplezier wil hebben, dan is de kans groot dat je teleurgesteld raakt. Want 24/7 werkplezier is een utopie. En niet nodig.

Stretchen voor meer werkplezier

Stretchen helpt je om stress te verminderen en te voorkomen. Het bevordert ook je energiecirculatie, je creativiteit en doorzettingsvermogen. Mooi toch?

Zingen is gezond

Zingen geeft energie, is goed voor je lijf, je immuunsysteem en je brein. Je focust makkelijker en het en maakt je blij. Allemaal goed voor je werkplezier.

Effecten van werkplezier

Als je veel werkplezier (of werkgeluk) hebt, doe je beter je werk, ben je een fijnere collega en ben je goed voor klanten. En uiteraard ben je zelf happy.

Hét Werkplezierfestival voor de hele organisatie

Hét Werkplezierfestival is een zakelijk festival zoals je het verwacht: inspirerend, energiek, praktisch toepasbaar, veel ervaren, barstensvol werkplezier.

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly