Wanneer: 11 oktober 2021

Waar: ONLINE

JEUGDFONDS SPORT & CULTUUR

Van elk verkocht ticket doneren wij €4,- aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Waarom?

Omdat creativiteit uiten en je sportief bewegen stimulerend zijn voor je plezier in het leven en dus ook voor plezier in je werk. Voor sommigen van ons is dit een vanzelfsprekende zaak en is dit er van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Maar wat als je daar niet mee grootgebracht bent? Dan is er een extra drempel om je op latere leeftijd daar mee bezig te houden. Gezond en plezierig leven en werken door gebruik te maken van je creativiteit en je op een ontspannen manier met sport bezig te houden kost dan extra moeite.

Wij willen dat zoveel mogelijk mensen werkplezier kunnen ervaren en vinden dat je daar niet te vroeg mee kan beginnen. De sportieve en creatieve kinderen van nu zijn de bevlogen en gezonde medewerkers van later.

Daarom hebben wij als een goed doel voor het Werkplezierfestival gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. En doneren we van elk verkocht ticket €4,- aan hen.

Wat is/doet het Jeugdfonds Sport & Cultuur?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Ongeveer 1 op de 11 kinderen leeft in armoede. Voor die kinderen betalen zij de contributie / het lesgeld en zo nodig de benodigde attributen.

Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Meedoen = meer kansen!